MALGRAT L'ATAC A LA DIGNITAT, SOM I SEREM

Viure una jornada com la de l’1-O ens genera desencís i esperança alhora. Hem pogut veure una participació massiva de gent gran, bombers, pagesos, empresaris i treballadors, alcaldes i regidors, mossos i policies locals, voluntaris, membres d’entitats populars, culturals o esportives, parents i amics, i de tantes i tantes persones que ningú pot dir que no representen l’immensa majoria de la societat catalana activa, però molt especialment, hem vist les generacions més joves que han participat intensament i massivament a un exercici democràtic del que estan cridats a ser  el relleu cap una imparable resolució. 
 
La democràcia exercitada amb el referèndum s’ha fet, malgrat tot, a més de 2.000 col·legis a tot el país, sense oblidar la màxima consideració i suport a totes les víctimes que han patit danys físics i psíquics  provocats per les forces de l’Estat en una actuació impresentable,  i a tots aquells involucrats en judicis penals indignes. El seu dolor i implicació ens encoratja. 
 
El sentiment global de pena i tristesa pels esdeveniments  contrasta amb una sensació  d’emoció i  satisfacció democràtica, de llibertat i de dignitat mai aconseguida en el moment d’executar el dret de vot i el dret a decidir. Malgrat tot, no és com ens hagués agradat, però és evident que l’estil de l’Estat Espanyol i dels catalans és totalment diferent i anem cap a una necessària autodeterminació que s’esdevé com a única solució. 
 
Això no s’acaba. Hi haurà un abans i un després a ulls internacionals, però també en la manera de fer dels catalans i catalanes. Els dies propers haurem de ser conseqüents amb el que l’1-O ha representat, per anar avançant cap a un país que vol ser millor i diferent. Les empreses tindran molt protagonisme pel que representen, pel pes que tenen i per què son el motor de l’economia del país, una carta que serà clau en les futures negociacions. 
 
Que imperi l’esperit Fòrum i el compromís del Manifest del Far. Cap fred i clar, però forts i ferms com mai davant les dificultats. Suport incondicional  al President, al Govern i al Parlament de Catalunya.  
 
FRANCESC BOSCH  President de Fòrum Carlemany
ENRIC PAREDES Sots president de Fòrum Carlemany

0 Comentaris
Afegir comentari