LA XV BIENNAL DEL PESSEBRE CATALÀ SE CELEBRARÀ A BANYOLES, AMB MÉS DE 120 PESSEBRES INÈDITS

Banyoles tornarà a ser seu d’una activitat cultural de primer nivell. Serà del 30 de novembre del 2014 al 2 de febrer del 2015 amb la XV Biennal del pessebre, organitzada per l’Associació de pessebristes de Banyoles i per la Federació Catalana de Pessebristes, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, el Bisbat de Girona, entre d’altres. 

Les propostes més destacades seran la Mostra de la XV Biennal del pessebre català amb una exposició dels diorames de diferents associacions de la Federació Catalana de Pessebristes, el 50è Concurs de pessebres de Banyoles i l’exposició de figures de pessebre de reconeguts figuristes. Les tres propostes es podran visitar al Monestir de Sant Esteve del 30 de novembre al 2 de febrer, els dies festius de les 11 a les 2 del migdia i de les 5 a les 9 de la tarda, i els feiners del 15 de desembre al 10 de gener de les 6 a les 8 de la tarda. També, s’han preparat altres propostes com ara la Col·lecció de figures de Jaume Duran, el pessebre monumental de la Llar de Santa Teresa Jornet (l’Asil), l’Exposició de caganers, els pessebres escolars amb material reciclat, una exposició, i la Col·lecció de caganers de la família Figueras, entre d’altres.
 
Cada dos anys es tria una ciutat de Catalunya per organitzar aquesta Biennal del pessebre català. Són pessebres acabats de fer i triats per a l’ocasió segons unes normes que en seleccionen els millors. En total hi haurà 74 pessebres provinents de tot Catalunya i 54 de Banyoles. En aquest sentit, el president de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, ha explicat que la mostra portarà molta gent a la ciutat i ha destacat la gran qualitat de les obres que s’hi presentaran.
 
S'ha destacat els 50 anys de l’Associació de pessebristes de Banyoles, detallant la mostra de diorames de cada any i l’escola de pessebres, on hi participen banyolins i banyolines de totes les edats. 

 

0 Comentaris
Afegir comentari