LA UDG CELEBRA ELS 40 ANYS D'ESTUDIS POLITÈCNICS A GIRONA I ATORGA LA MEDALLA DE LA INSTITUCIÓ AL DOCTOR JOSEP ARNAU

L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona va acollir el 18 de febrer l'acte de commemoració del 40è aniversari dels estudis politècnics a la ciutat. Presidit pel rector, Sergi Bonet, va comptar amb la presència del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; de la presidenta del Consell Social, Rosa Núria Aleixandre; del director de l'EPS, Joaquim Salvi; i del president del Patronat de l'EPS, Jaume Juher.
En el decurs de la commemoració, es va presentar el llibre editat amb motiu d'aquests 40 anys de l'EPS, a càrrec de Jaume Vilalta, periodista i presentador del programa "Què, qui, com?" de TV3. Així mateix, es va projectar un vídeo coproduït per l'EPS i el seu Patronat.
 
Un dels moments claus de l’esdeveniment va ser la concessió de la medalla de la Universitat de Girona al Dr. Josep Arnau Figuerola, primer director de l'Escola. L’elogi de la seva figura va anar a càrrec de l’actual director, Joaquim Salvi, que va glossar els inicis del centre i va parlar amb detall de les històries que s’hi convoquen, des dels primers cursos fins a la cessió de terrenys per a l’ampliació de l’Escola. També va esmentar l’evolució professional, política i cívica de Josep Arnau.
 
El director de l’EPS, Joaquim Salvi, va detallar les relacions entre l’Escola i el teixit empresarial i va destacar la dinàmica, que proporciona un gran prestigi al centre. En el seu torn, el president del Patronat, Jaume Juher, va agrair la participació d’empreses i institucions i va recalcar que el servei del Patronat a l’Escola era un retorn de la societat al món universitari en forma de col·laboració i suport. “La relació entre universitat i empresa és una necessitat”, va dir, “i n’hem de treure el màxim profit, amb un esperit d’esforç i un plus d’il·lusió”. La presidenta del Consell Social, Rosa Núria Aleixandre, va agrair els treballs del Patronat i també aquest entramat empresa/societat, mentre que Carles Puigdemont, alcalde de Girona, va donar les gràcies en nom de la ciutat pels quaranta anys i va destacar que la Universitat havia convertit les comarques gironines “en més grans i més pròsperes”. En el cas de l’EPS, “pal de paller del Campus de Montilivi”, va esmentar que “ha estat un dels factors que han ajudat a canviar la ciutat”. Va parlar així mateix del “caràcter, la personalitat i la perseverança” de Josep Arnau, i de la fortalesa “per nedar contracorrent”.
 
Van cloure l’acte el conseller i el rector. Felip Puig va dir que sentia una doble motivació per venir a Girona – “els 40 anys de la Politècnica i l’homenatge a Josep Arnau” – i va parlar dels “intangibles”, és a dir, “d’allò que fa que s’arrelin els sentiments de pertinença a un territori, com ha fet la Politècnica, un punt de referència que és on és gràcies a l’esforç, la innovació, la transferència de tecnologia i la internacionalització”. Va acabar amb una anàlisi sobre la crisi econòmica i la necessitat de “fer, en aquests moments, exercicis d’evocació, perquè també venim d’un passat complex del quan ens en vam sortir amb èxit. És bo recordar això per reafirmar les nostres conviccions i guanyar dimensió”.
 

0 Comentaris
Afegir comentari