EL IV FÒRUM DEL PARC DE LA UdG FA VISIBLES MÉS DE 70 OPORTUNITATS TECNOLÒGIQUES

Grups de recerca, centres tecnològics, empreses i emprenedors han buscat socis per als seus projectes En aquesta edició també s’han exposat algunes tendències en innovació i tecnologia de grans empreses gironines 
 

Aplicació de les noves tecnologies en sistemes urbans; sistemes per dotar d’intel·ligència les aplicacions informàtiques; noves tecnologies d’imatge i gràfics, importants investigacions científiques i també, entre moltes altres innovacions, un nou Sudoku, desenvolupament de software per al sector de la borsa, una plataforma de comerç electrònic basada en demandes dels consumidors que expressen els seus desitjos i les empreses els compleixen, i un sistema de recuperació d’objectes perduts basat en codis QR. Aquestes són algunes de les iniciatives que s’han presentat en el marc del IV Fòrum en innovació, tecnologia i coneixement del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG), un gran aparador i un referent del sector. En aquesta edició s’ha inclòs un apartat en tendències d’innovació i tecnologia, on els representants de diferents empreses de les comarques gironines, com Comexi i Roberlo, Casademont i Frit Ravich han fet una exposició de cap a on va el mercat en tendències d’innovació i tecnologia.


L’edició d’aquest any, celebrada el 6 de febrer, ha posat especial èmfasi en connectar oferta i demanda tecnològica, per tal de convertir-se en el Marketplace tecnològic de Girona. Grups de recerca de la UdG, centres tecnològics, empreses del territori, empreses del Parc de la UdG, emprenedors, i multinacionals han fet visibles les seves

 

ofertes i demandes tecnològiques amb l’objectiu de trobar socis en R+D, socis estratègics, socis comercials, assessorament financer i personal especialitzat per formar part dels seus equips. Aquesta iniciativa s’adreça a totes aquelles organitzacions que tenen la voluntat d’incorporar la innovació i la tecnologia, que busquen sinèrgies o col·laboracions, i a totes aquelles persones i organitzacions que tenen interès en conèixer les tendències del mercat o que cerquen finançament. En total, el mercat del Fòrum s’han fet visibles més de 70 oportunitats tecnològiques i s’ha comptat amb l’assistència de més de 250 participants.


El Fòrum ha estat organitzat pel Parc, amb la col·laboració de la UdG, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, el Fòrum Carlemany, el Patronat de l’Escola Politècnica Superior, l’Associació de Joves Empresaris de Girona (AJEG) i l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG). A la jornada s’han presentat ponències breus amb les oportunitats tecnològiques més rellevants, s’han fet entrevistes, hi hagut taules temàtiques amb presentació de programes i eines per al finançament, la comercialització o la gestió empresarial. També s’ha inclòs una zona d’exposicions on s’ha portat a terme la presentació d’oportunitats en format pòster o per mitjà de demostracions tecnològiques.


L’objectiu es potenciar la visibilitat dels agents clau del territori que apliquen la innovació tecnològica en el sí de les seves organitzacions, i al mateix temps constituir una plataforma per a la transferència d’aquesta tecnologia.


En l’acte d’inauguració, el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdG, Ramon Moreno-Amich ha destacat la gran importància del Parc per a la Universitat i el territori i de la potenciació de sinèrgies amb les empreses. La regidora d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat a la consolidació del Fòrum gràcies a l’impuls que se li dóna des de la direcció del Parc i del relleu cada cop més gran de les TIC. “L’Ajuntament hi aposta clarament”, ha manifestat. El diputat delegat de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Ramon Soler, també ha elogiat la tasca del Parc i ha destacat el gran talent de les empreses i grups que hi porten a terme la seva activitat.


En la sessió de cloenda, el director del Parc de la UdG, Pere Condom, ha fet referència a la gran participació que hi hagut i ha agraït la col·laboració de les institucions i entitats que fa possible que aquesta jornada sigui un èxit.

0 Comentaris
Afegir comentari